• Barn 8-12

Morsom trening for gutter og jenter

Dojo etikette - Regler for barnekarate

1. Alle skal være snille mot hverandre 2. Hovedinstruktør er sjefen 3. Ingen teknikker utenfor dojo 4. Alle møter presis til trening 5. Karate skal være gøy!

Karate for barn

Karate er en meget god treningsform for barn. Hele kroppen blir trent, høyre og venstre side får like mye trening, og barna forbedrer sin koordinasjon, fleksibilitet og konsentrasjons. Mestring er hovedfokus. Gjennom å tilegne seg bedre kroppskontroll og nå langsiktigte mål (graderinger til nye belter) får barna økt selvitllit og økt tro på egne evner.Karate for barn er på mange måter en helt annen idrett enn karate for voksne. Mens teknikkene er tradisjonelle karateteknikker skal selve treningen hovedsakelig værebasert på moderne (norsk) idrettsteori og etikk. Treningens mål er å ha det moro, å lære bedre kroppskontroll og trene opp selvdisiplin, konsentrasjon og evne til å nå langsiktige mål. For barn er selvforsvar underordnet. Bedre evne til selvforsvar kommer som en konsekvens av god kroppskontroll og god selvtillit.

Treningen

En treningsøkt begynner med oppvarming og litt uttøyning. Deretter er det trening i karateteknikker avbrutt av leker og visning av karateteknikker eller spørsmål og svar.
    • Før treningen begynner løper barna ofte rundt for seg selv og leker. Dette er også en form for oppvarming, og de får brukt energi.
    • Når karatetreningen begynner skal det være ro og stillhet. Vi stiller opp på linje. Dette er et signal om at vi nå skal konsentrere oss om treningen. Samtidig gir slik oppstilling det enkelt for instruktøren å følge med alle, og det er avstand mellom barna slik at de ikke kommer borti hverandre.
    • Oppvarmingen innbærer løping og enkelte koordinasjonsøvelser for å bli varm, samt veldig forsiktig strekking av store muskelgrupper.
    • Så er det tid for trening i karateteknikker. Det er et mål å få automatiserte teknikker, derfor må de samme teknikkene gjentas om igjen og om igjen.
    • Barna klarer ikke å konsentrere seg så lenge om gangen. Når de begynner å bli ukonsentrerte blir teknikktreningen avbrutt av en lek, av en historie eller trening to og to. Deretter er det tilbake til teknikktrening.
    • Karateteknikkene er basert på byggeklossprinsippet: nye teknikker er basert på grunnteknikkene, derfor må man ha lært seg det grunnleggende godt før man går videre til mer avanserte teknikker.
    • Skryt og positive tilbakemeldinger: På hver trening skal ditt barn få skryt og positive tilbakemeldinger. Skryt og tilbakemeldinger skal være reelle og ta utgangspunkt i det spesielle barnet, det er egen fremgang i forhold til egetutgangspunkt som skal settes pris på.

• Nybegynnere ungdom 13 – 15

Nybegynnere 13-15 år
  • Voksne nybegynnere

Nybegynnere: Voksne nybegynnere