7. oktober 1987 ble Alta karateklubb stiftet, av sensei Tommy Edvardsen, som har sort belte av 4. grad. Edvardsen har trent karate siden begynnelsen av 80-tallet, og var også med på å starte Vadsø Karateklubb
i 1982.

Alta karateklubb tilhører stilarten Kyokushinkai, og er medlem av KWF Norge, Norges kampsportforbund og Norges idrettsforbund. Alle våre medlemmer er forsikret gjennom NKF.

Klubben har de siste årene hatt i underkant av 100 medlemmer, juniorgruppa inkludert.

Alta karateklubb er en av de største kampsportklubbene i Finnmark, og har per 2008 fire instruktører med svart belte. Våre instruktører, også de som trener juniorgruppa, har godkjent trenerutdanning. Hovedtrener Tommy Edvardsen har blant annet Trener I-kurs, Trener II-kurs, Budo grunnkurs og A-kurs for treningsledere.

Hva er karate?

Egentlig betydde karate «Kinesisk kampsport», fordi det kinesiske tegnet » TANG» leses som «KARA» på japansk. I 1937 ble navnet endret, og karate kom til å bety «TOM HÅND», det vil si uten bruk av våpen.

Karaten ble utviklet som selvforsvar for munker som var på farefulle ferder. Stilarten oppsto for omkring 1500 år siden.

I dag trenes karate som selvforsvar, sport og fysisk trening, men det enestående med karate er at det også er en trening av både kropp og sinn. Det gir ikke bare utøveren fysisk velvære, men også en psykisk harmoni
og ikke minst selvtillit, som kan være av stor betydning for hele personens eksistens.

Kvinner, menn og barn kan trene karate med stort utbytte. Som kondisjons- smidighets- og styrketrening
er karate unik i så måte, for alle, uansett alder.

Gjennom teknikken og de spesielle treningsformer blir alle kroppens viktige muskler trent opp harmonisk.
Den dypere meningen med karate er å kunne oppnå en psykisk stabilitet og harmoni, som skal gi utøverens
liv et større innhold.

Karate må betegnes som et av de mest effektive våpenløse kampsystem som finnes.