top of page

HVA GJØR MAN PÅ TRENING?

Se videoen under som forklarer hva man gjør på treningen:

HVA ER KARATE?

Egentlig betydde karate «Kinesisk kampsport», fordi det kinesiske tegnet » TANG» leses som «KARA» på japansk. I 1937 ble navnet endret, og karate kom til å bety «TOM HÅND», det vil si uten bruk av våpen.

 

Karaten ble utviklet som selvforsvar for munker som var på farefulle ferder. Stilarten oppsto for omkring 1500 år siden.

 

I dag trenes karate som selvforsvar, sport og fysisk trening, men det enestående med karate er at det også er en trening av både kropp og sinn. Det gir ikke bare utøveren fysisk velvære, men også en psykisk harmoni og ikke minst selvtillit, som kan være av stor betydning for hele personens eksistens.

 

Kvinner, menn og barn kan trene karate med stort utbytte. Som kondisjons- smidighets- og styrketrening er karate unik i så måte, for alle, uansett alder. Gjennom teknikken og de spesielle treningsformer blir alle kroppens viktige muskler trent opp harmonisk.

 

Den dypere meningen med karate er å kunne oppnå en psykisk stabilitet og harmoni, som skal gi utøverens
liv et større innhold. Karate må betegnes som et av de mest effektive våpenløse kampsystem som finnes.

Kyokushin Karate er en form for fullkontakt karate som ble grunnlagt av Masutatsu Oyama i 1964. Kyokushin har sitt utspring fra mer tradisjonelle stilarter som Shotokan og Goju-ryu. I Kyokushin fokuseres det imidlertid mer på styrke i utførelse av teknikker for å støtte opp om de harde fullkontakt kampene. 

Kyokushin består hovedsakelig tre elementer: basic, kata og kamp. Basic er kort fortalt utførelse av teknikker (slag og spark). Kata er utførelse av teknikker i spesifikke bevegelsesmønstre. Kamp varierer alt fra lett sparring til konkurransetrening med fokus på knockout teknikker. Se videolinkene under for eksempler på disse tre elementene. På våre treninger kombineres dette med ulike styrke- og utholdenhetsøvelser for en komplett treningsopplevelse. 

bottom of page